Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

Vimbodí i Poblet, un mar de vinyes

La vinya i el vi estan lligats al municipi des de temps immemorials. Aquest conreu ja hi era present en època romana, tal como ho demostren les sitges, gerres i altres indicis trobats en antigues granges de la zona. Segles més tard, els monjos del Cister van introduir noves tècniques agrícoles que, unides als nous sistemes d'elaboració, van convertir el vi d'aquestes terres en un producte d'allò més diví. Amb el temps el fruit de les vinyes que naixien a tocar el Bosc de Poblet, en sòls costeruts i de llicorella, a més de 500 metres d'alçada, contribuiren a engrandir la fama del vi de Vimbodí i Poblet, d'una qualitat comparable als vins del Priorat. Per tot plegat, no és estrany que des de fa segles l'escut de la vila estigui presidit per un raïm i una bóta de vi.

D'uns anys ençà, la vinya experimenta un important ressorgiment al municipi, amb l'implantació de grans empreses vinícoles de renom internacional, que hi arriben atretes per l'excel.lència del sòl i la climatologia. Malgrat tot, cap d'elles elabora el vi al terme.

Vimbodí i Poblet conjutament amb els municipis de la Conca de Barberà esta adherit des del 18 de desembre de 2009, a la declaració "El vi, nutrició i salut" que Fivin (Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició) està fent extensiva a tot Catalunya i a l'Estat espanyol, per tal d'explicitar públicament que el sector vitivinícola forma part de la cultura i tradició catalanes amb l'especial arrelament del vi al territori català i a la cultura centenària que ens envolta.

Dins el marc de la línia de treball del programa europeu Wine in Moderation, la Fivin també promou a l'Estat espanyol l'increment de la responsabilitat en el consum de vi, amb l'objectiu de fomentar unes pautes correctes de consum moderat i conscienciar la població de la importància de l'alimentació sana i equilibrada.
 
 
 
 
 
 
Vinacoteques i cellers

Passeig de l'Abat Conill, 6
43448 Poblet (Vimbodí i Poblet)
Tel. 977 870 358
Fax 977 87 01 91
 

BODEGUES MIQUEL TORRES

Castell de Milmanda
43430 Vimbodí (Vimbodí i Poblet)
Tel. 609 52 61 30

Reserva prèvia de 48h.
www.torres.es

 

CARA NORD CELLER, S.L.
Les vinyes i la vinificació de CARA NORD es troben al terme de Vimbodí i Poblet. El celler està dintre del Monestir de Poblet. L’oficina i el magatzem d’expedició és a uns 10 minuts del Monestir, al poble d’El Vilosell.

Plaça Sant Sebastià, 13
25457 El Vilosell
Tel.4 973 176 029
hola@caranordceller.com
www.caranordceller.com
www.tomascusine.com


C/ Copèrnic, 44 baixos
08021 Barcelona
Tel. 932 096 101
Fax 934 145 236
oriol@tinto-re.com


VINUM CONCA
Pl. Ramon Berenguer IV, 5
43448 - Poblet (Vimbodí i Poblet)
Tel. 977 87 09 58
 
Horari

RUTES D'ENOTURISME

PAISATGES DEL VI